fbpx

Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál

2022. január
A Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál (International Circus Festival of Budapest) a Fővárosi Nagycirkuszban 1996 óta kétévente megrendezésre kerülő nemzetközi cirkuszverseny. Ezen a világ legjobb artistái lépnek fel. A seregszemle, a művészek mellett a nézők számára is egy fantasztikus ünnep, az előadásokra a jegyek már hónapokkal korábban elkelnek. Ezen a fesztiválon készítettem néhány fotót.
Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál

Monte Carlo, Latina, Moszkva mellett Budapest is komoly cirkuszművészeti találkozóhely lett. A világ legjobbjai között számon tartott, rangos, nemzetközi elismerésekkel kitüntetett artistaművészek idén négy kontinensről érkeznek, hogy összemérjék egymással kimagasló tudásukat és bemutassák a magyar közönségnek a cirkuszművészet sokszínű művészeti értékeit.

A produkciókat rangos szakmai zsűri bírálja el: több, mint száz cirkuszigazgató, impresszárió, cirkuszi szakember és művészeti vezető érkezik a világ egyik legrangosabb cirkuszművészeti seregszemléjére több, mint húsz országból.

A Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál egyik különlegessége, hogy a magyarországi utazócirkuszok igazgatói egy külön zsűrit alkotnak, akik szintén díjazzák az általuk legjobbnak ítélt artistaművészeket.

A Nemzeti Cirkuszművészeti Központnak, mint nemzeti előadó-művészeti intézménynek egyik kiemelt feladata, hogy megismerje és megismertesse, Magyarországra hozza a világ távoli kultúráit, amelyekből az adott országra jellemző egy-egy szeletet kapunk az artistaprodukciók által.