Esküvő a koronavírus idejében

2020-ban vagy inkább jövőre 2021-ben érdemes megtartani >>> áttenni az esküvőt? Hogy látják a párok és mit terveznek a szolgáltatók? Valóban elúsztak a 2020-as esküvők? 😳

✍🏻 Fotózás , Esküvő

📅 2020. május 4.

Esküvő a koronavírus idejében

Mi történt? Mi most az egyik fő probléma az esküvőkkel?

Sokáig nem írtam, nem tájékoztattam a 2020-as esküvői párokat a koronavírus helyzetről, mert kevés információ állt a rendelkezésemre. A napokban megtudtuk, hogy:

2020 augusztus 15-ig (szombat) nem tartható lagzi, party az esküvőn.

FRISSÍTÉS! Vidéken és Pest megyében maximum 200 fő részvételével június elsejétől rendezhető esküvő és lakodalom! FRISSÍTVE: 2020. május 14.

Az esküvői szolgáltatók nagy része szeretné még idén átmenteni a budapesti nyári esküvőket őszre és télre. A legtöbb pár azonban már a 2021-es naptárat pörgeti a telefonon új dátumokat keresve.

A koronavírus idejében is vállalom a fotózásokat

Sokáig gondolkodtam mielőtt beállok felkészülten és határozottan az egyik oldalra ezzel a cikkemmel. Nekem nem csak üzleti, hanem érzelmi döntést is kellett hoznom. A kettő pedig, tudjuk jól, hogy sokszor üti egymást. Üzletileg abszolút érthető, hogy mindenki szeretné még idén elvégezni a munkát és átvenni a pénzt. Az esküvő világa azonban másképpen működik. Ez nem olyan, mint egy pár órás sportfotózás. Esküvői ügyfeleink életének egyik legszebb, legemlékezetesebb, legtökéletesebb napján dolgozunk. Szolgáltatóként jogunk van ötletet, tanácsot adni, szakmailag is segíteni, irányítani, terelni a párokat és a szolgáltatókat is a jó dolgok felé. Rossz stratégiának tartom azt, amikor sok szolgáltató ráerőlteti a párra az őszi – téli esküvői dátumokat.

Nem hibáztathatja senki a menyasszonyokat és a vőlegényeket azért, mert más esküvői időpontot választanak a koronavírus miatt

Én már felkészültem és elfogadtam, hogy a 2020-as év a túlélésről fog szólni nekem. (Ahogy sokan, másoknak is… 😥)

Ez az év gyakorlatilag kiesett, 2021-ben pedig várhatóan kétszer-háromszor annyi esküvői fotózásom lesz, mint 2019-ben. 🤩 2021-ben várhatóan tudunk majd: napsütésben, jó időben, szép tavaszi, nyári és kora őszi hónapban a szabadban elkészíteni a kreatív fotókat, sok-sok boldog családtaggal, rokonnal, baráttal együtt ünnepelni, kabát-sapka-sál nélkül koccintani a szabadban, már maszk nélkül is remélhetőleg, kevésbé félni attól, hogy elkapjuk a koronavírust (talán lesz már védőoltás is), felszabadultan hajnalig bulizni és még sorolhatnám. 😊 Egyre kevesebb a szabad időpont a 2021-es naptáramban, ezért érdemes időben lefoglalni a szolgáltatókat.

A Geberle Berci Photography a következőkkel segíti a párokat:

  • Több féle csomaggal, megoldással készülök az esküvői fotózásra, így még könnyebben és gyorsabban tudtok tervezni idén is
  • Bővítettem az ismerős esküvői szolgáltatók listáját, így még több kiváló, referenciával rendelkező kreatív esküvői szolgáltatót tudok ajánlani Nektek
  • Továbbra sem kérek senkitől sem foglalót az esküvői fotózáshoz
  • A szerződéseket 100%-ban online tudjunk intézni
  • Online videós vagy személyes konzultáción is megismerhetjük egymást, találkozhatunk, egyeztethetünk
  • Bármelyik napon, bármilyen kérdéssel, kéréssel kapcsolatban 7 órától 22 óráig hívhattok telefonon, kereshettek email-ben vagy a közösségi oldalakon és a weboldalamon

A szabályozás miatt így változik nálam az esküvői fotózás:

  • 2020 május 4. – 2020. augusztus 15. között Budapesten a következőket fotózhatom az esküvőkön: készülődés, polgári szertartás, egyházi szertartás, csoportképek, kreatív fotózás. Ezek általában 4-12 fős kis esküvők. A szabályozás miatt sajnos nem lehet lagzi, party Budapesten. Mindig egyeztetni kell az anyakönyvezetővel, egyház dolgozóival, hogy ők hány vendéget és hány szolgáltatót, milyen szabály mellett engednek be a szertartásra. Sok esküvőm lesz június 1-től vidéken és Pest megyében is, ahol egészen hajnalig fotózhatom 200 fő alatti esküvőkön.
  • A 2020 augusztus 16 után lefoglalt budapesti esküvőket továbbra is a szerződés szerint fogom elvállalni, amennyiben nem jön új szabályozás vagy nem módosítják a párok.

Fontos, hogy elfogadjuk azt, hogy a “koronavírus miatti egész napos esküvő tiltás” rajtunk kívül álló okok miatt alakult így. Nem tudunk változtatni ezen a helyzeten, sajnos nem irányíthatjuk teljesen. Az esküvőnket viszont bátran átszervezhetjük, módosíthatjuk. Hozzatok bátran olyan döntést, amit Ti ketten szeretnétek! Ne stresszeljetek miatta, inkább még több időt szánjatok a szervezésre, készülésre. Ha 2021-ben vagy 2022-ben lesz, akkor is találtok majd kiváló helyszíneket és szuper szolgáltatókat. Örömmel, jó kedvűen szerintem klassz plusz időtöltés most az esküvő szervezés. Ha fotósra van szükségetek keressetek bármikor! 😊

Tetszett a cikk? Hasznosnak, érdekesnek gondolod ezt a blog bejegyzést? Küldd el email-ben vagy oszd meg az ismerőseiddel:

Ha fotósra lesz szükséged, vagy bármilyen véleményed, kérdésed van, írj nekem egy üzenetet:

NÉPSZERŰ CIKKEK

Rendezvényfotózás árak
8 hasznos tipp a fotós választásához
Kedvenc reggelizőm 1.0

CÍMKE FELHŐ

SOCIAL MÉDIA

FOTÓZÁSOK

Esküvői fotózás

Esküvői fotózás

Rendezvényfotózás

Rendezvényfotózás

RÓLAM

Geberle Berci

Több mint 10 éve dolgozom fotósként. A következő témákat fotózom: rendezvény, esküvő, sport, színház, tánc, street style, portfólió, kismama, baba, család, étel, ingatlan.