Esküvői fotózás

A készülődéstől egészen hajnalig szeretnétek esküvői fotóst az esküvőtökre? Vagy csak a szertartáson készüljenek az első képek? Nézzétek meg a külön témák szerint publikált fotóimat és könnyebb lesz a döntés. 😊

Kreatív fotózás

A kreatív fotózáson az unalmas, kötelező pózolásokat kihagyjuk és az igazi, őszinte nevetést, természetes pillanatot fotózom. Olyan helyszínt és stílust választunk a fotókhoz hárman, amiben valóban jól érzitek majd magatokat.

Készülődés

A legtöbb esküvőt már az előkészületektől fotózom. Ilyenkor szoktam fényképezni a menyasszonyi ruhát, az esküvői cipőt, gyűrűket, a menyasszonyi csokrot és a készülődés legfontosabb pillanatait.

Szertartások

A szertartásokon a fontos pillanatokat fotózom. Ilyenkor inkább a háttérből készítem a képeket, hogy ne zavarjam a szertartást. Észre sem fogjátok venni, hogy ott vagyok mellettetek néhány méterre a gyűrűhúzáskor.

Esküvői stílus

Minden esküvőnek más-más a stílusa. Az esküvői asztal, dekoráció, meghívó és a kiegészítők. Ezek adják azt a pluszt, amitől mindegyik esküvőnek egyedi hangulata lesz a képeken is.

Lagzi, party

A szertartások után kezdődhet az esküvői lagzi fotózása. A vacsora után jöhet a tánc, játék, tortavágás és a menyasszonytánc, menyecsketánc pillanatainak megörökítése is. Akár hajnali 2-ig az esküvőtökön leszek, így minden fontos pillanatról lesz fotó az éjszaka is.

Jegyes-fotózás

Az esküvő előtti hónapokban, de akár már az esküvőtök előtti évben is készíthetünk jegyes fotókat. Ilyenkor a kedvenc, kényelmes ruhátokban érdemes jönni a fotózásra, mintha randizni mennétek. Sétálunk, beszélgetünk, és közben fotókat készítünk egy kiválasztott helyszínen.

10 év tapasztalat

Úgy gondolom, hogy az esküvői fotózás nem csak munka és kihívás. Az esküvői fotózás olyan terület, ahol a kreativitás és a látásmód is kiteljesedik. Fotó dokumentációmmal egy történetet mesélek el egy csodálatos napról. Imádok fotókat készíteni meghitt, boldog és romantikus pillanatokról.

Egyedi árajánlat

Kreatív, modern esküvői fotózás, személyre szabottan Nektek. Nem fontos a megadott csomagok között válogatnotok, elég, ha megosztjátok velem a tervezett esküvőtök részleteit. Néhány percen belül személyre szabott esküvői fotózás ajánlatot készítek Nektek. 

Képek a felhőből

Az esküvőtök után, ha szeretnétek, akár 1 napon belül már néhány fotót le is tudtok tölteni online. Milyen formátumban szeretnétek átvenni az esküvői fotókat? Online letölthető link, webes fotóalbum, pendrive, fotókönyv, fotófilm, papírkép? Az összes formátumban át tudom adni a képeket, néhány héten belül az esküvőtök után.

Ajándék fotókönyv

Kérj árajánlatot esküvői fotózásra és most ajándék esküvői fotókönyvet és egy jegyes-fotózást kaphattok! 😍💍

Vélemények

“Örülünk, hogy téged választottunk. Nagyon jó érzés volt nekünk, amikor mondtad, hogy ha esni fog az eső, akkor is megoldjuk a fotózást, maximum a jövő héten is leutazol hozzánk, de összehozzuk. Elképesztően király az összes fotó, fantasztikus érzés újra megnézni őket és tényleg baromira jó a hozzáállásod, profi vagy!!! Köszönjük szépen Berci!”

Vera & Gergő

Vélemények

“Köszönjük szépen a munkádat Berci! Jó ötlet volt az esküvőnk előtti jegyes fotózás. Azok a képek is nagyszerűek lettek. Így már az esküvőn nem is izgultunk a fotózáson. Remekül éreztük magunkat az egész napon. Klassz volt, hogy Te mindenben tudtál segíteni nekünk. Látszik, hogy szereted a munkádat. További sok sikert kívánunk Neked.”

Betti & Attila

Vélemények

“Egyszerűen imádjuk az esküvői fotókönyvet! Nagyon tetszett, hogy mi választhattuk ki a képeket hozzá. Szuper, hogy az esküvőnk után fantasztikusan gyorsan 2 napon belül megkaptuk a Facebook és Insta képeket. A többi fotóra is csak 4 hetet vártunk. Csodálatos volt az esküvő, és örülünk, hogy te fotóztad az esküvőnket. Nagyon szívesen ajánlunk majd.”

Netti & Imre

Számok az elmúlt 10 évből…

óra fotózás

lefotózott ember

óra utómunka

fogyasztott kávé

gigabyte fotó

Milyen eseményeket dokumentál egy esküvői fotós?

Szinte mindent, ami az esküvőtök napján történik! 😊 Az esküvői fotózás első eseménye általában a készülődés. Itt fotó készül a menyasszonyi ruháról, gyűrűről, cipőről, csokorról, kiegészítőkről. A smink és haj fotókat általában a sminkes és a fodrász után szoktam elkészíteni. Néhány részlet fotó a hajról, sminkelés utolsó pillanatairól. Ezután következik a ruha megkötése vagy cipzározása, fülbevaló, nyaklánc, cipő és néhány közös kép a segítőkkel.  A vőlegény készülődése is fontos, de ott csak néhány képet készítek általában, mert sok esetben pár perc alatt kész vagyunk.

A következő fotó már arról szól, amikor a vőlegény meglátja a menyasszonyt. Minden esküvő más és más, ezért általános fotós forgatókönyv nincs. Sok esküvőn már csak a templomban vagy a polgári szertartáson látják meg egymást elsőnek a párok. 😊

A szertartások után készítem el a csoportfotókat és a nagy közös csoportképet is. Előtte a gratulációk alatt készítek képeket a vendégekről. Ezután pedig következik a csokordobás.

A kreatív fotózást, beállított képeket érdemes az esküvő előtti vagy utáni napokban elkészíteni. Sajnos sok esetben nyáron reggel 8 és 18 óra között szeretnék elkészíteni ezeket a képeket a párok. Napos időben ilyenkor a legrosszabbak a fények, nagyon erős, kontrasztos. A nagy hőségben pedig izzadós, amikor senki sem érzi jól magát és ez a fotókon is látszódhat. Ha más időpont nincs a fotózásra, akkor árnyékos részen szoktuk elkészíteni a képeket és még a vacsora után a szép naplementés fényben készítünk néhányat.

Természetesen napos időben is készülhet sok-sok jó fotó. De a legjobb portrékat, részlet fotókat napos időben nyáron 18 óra után érdemes elkészíteni. 😊 Az étteremhez sok esetben még a szertartások előtt elmegyek, hogy a szépen feldíszített asztalokról is legyenek szuper képek. 😊

A vacsora, játék, tánc, tortavágás, buli, menyasszonytánc, menyecsketánc fotózását általában hajnali 2 óráig szoktam fotózni.

Mikor és milyen formátumban kapjuk meg az esküvői fotónkat?

A képek válogatása, szerkesztése és az utómunka általában 3-6 hétig tart az esküvői fotózás után. Természetesen, ha az esküvő után 1 napon belül szeretnétek Instagram-on és Facebook-on is posztolni 1-2 esküvői fotót, akkor online előtte is küldök pár képet nektek.

A fotókat JPG formátumban, sRGB színprofillal, teljes utómunkával kapjátok meg: nagy felbontásban (például nyomtatáshoz, poszterhez optimalizálva) és webes felbontásban (közösségi oldalak felületéhez, email küldéshez, webes feltöltéshez optimalizálva).

Egy egész napos esküvő fotózásakor (általában délben 12 órától – hajnali 2 óráig) körülbelül 800-1000 darab fotót adok át a következő formátumban:

1db 32GB-os pendrive-on

1db 16GB-os elegáns fa pendrive-on, fa díszdobozban

1db A4-es prémium minőségű 24 oldalas fotókönyv (további oldalakkal bővíthető)

Webes fotóalbum (egyedi linkkel, jelszóval)

Fotófilm válogatás az esküvői képekből

Természetesen kérhettek több pendrive-ot, fotókönyvet, fotófilmet, papírképet, egyéb kiegészítőket is az esküvői fotókból. A fotókönyvhöz, webes fotóalbumhoz és a fotófilmhez, ti is kiválogathatjátok a képeket, ha szeretnétek. 😊

Mit csináljunk, ha nem vagyunk hozzászokva a fotózáshoz?

Semmi baj nincs, ha nem vagytok hozzászokva a fotózáshoz! 😊 Ez teljesen természetes, sokan csak az esküvőn találkoznak elsőként fotóssal. Én ezért javaslom mindig, hogy a személyes találkozó után, az esküvő előtt pár hónappal készítsünk egy jegyesfotózás sorozatot.

A fotózás első részében nem is készítek külön “pózolós” képeket. Minden beállításnál segítek és instruállak titeket. Sok fotót már előre megtervezhetünk. Így az esküvőn a kreatív képek készítésekor már nektek sem lesz szokatlan egy ilyen fotózás. 🤗

Budapesten kívül is vállalsz esküvői fotózást?

Természetesen, igen! 😊 Például egy szombaton megrendezett vidéki esküvőre, már pénteken este elindulok Budapestről. Így szombaton az esküvőtök napján, néhány km-en belül leszek az esküvő helyszínétől az induláskor is. Ha Budapesttől 100 kilométeren belül található a helyszín, akkor pedig az esküvő napján korán reggel indulok Budapestről hozzátok. 😊

Mikor és hogyan kérjünk árajánlatot?

Az árajánlathoz 4 fontos információ szükséges:

– Mikor lesz az esküvőtök?
– Hol lesz az esküvőtök?
– Mettől – meddig szeretnétek fotóst?
– Milyen formátumban szeretnétek megkapni a képeket?

Ha még nem tudjátok az esküvőtök időpontját, még csak tervezitek az esküvőt, esetleg most nincs időtök kitölteni az ajánlatkérő űrlapot kattintsatok ide😊

Geberle Berci

Geberle Berci vagyok, 10 éve fotózom esküvőket. Úgy gondolom, hogy az esküvői fotózás nem csak munka és kihívás. Az esküvői fotózás olyan terület, ahol a kreativitás és a látásmód is kiteljesedik. Fotó dokumentációmmal egy történetet mesélek el egy csodálatos napról.

A kreatív fotózáson a kötelező pózolásokat gyorsan átugorjuk és az igazi, őszinte nevetést, természetes pillanatokat fotózom. A szertartásokon viszont valószínűleg észre sem veszitek majd, hogy veletek voltam és lefotóztam a legjobb pillanatokat. Szeretem a modern, klasszikus, romantikus, elegáns és időtálló fotókat. Számomra a legnagyobb elismerés az, amikor a párok boldogan és elégedetten nézegetik az átadott fotóimat.

“Készítettem már képeket a Szabadság híd közepén sétáló ifjú párról, majd átugrottunk egy játszótérre is fotózni. Egy másik kedves pár fotózása pedig csónakban, a Városligeti tónál történt. Ez is nagyon izgalmas munka volt.” FotoVideo Magazin: Geberle Berci interjú

Díjak

Ezüstgerely Művészeti Pályázat
különdíj

Microsoft SkyDrive
I. hely

Google Photography Prize
TOP 100

Országos Diákfotó Pályázat
I. hely

Diák Újságírók Országos Egyesülete
Az év diákfotósa – II. hely

Árajánlatkérés

Ha most nincs időtök kitölteni az adatokat vagy esetleg még nem tudjátok az esküvőtök információit, kérlek csak írjatok be egy nevet és egy email címet. A megadott email címen gyorsabban és kényelmesen fel tudjuk venni a kapcsolatot egymással. Küldd el az érdeklődésedet és egyeztessünk a konkrét részletekről.

Az alábbi eseményekről szeretnék képeket:

Az alábbi formátumban szeretnénk a képeket: