fbpx

Esküvői fotózás

Geberle Berci vagyok, olyan esküvői fotós, aki a szívét, lelkét hozzáadja az esküvői fotózáshoz. Számomra nagyon fontos, hogy minden egyes átadott képet örömmel nézzetek az esküvő utáni években is. Fotó dokumentációmmal már sok-sok esküvő történetét meséltem el.

Kreatív fotózás

A kreatív fotózáson az igazi, őszinte nevetést, természetes pillanatot fotózom. Olyan helyszínt és stílust érdemes választani a fotózáshoz, amiben valóban jól érzitek magatokat és tetszik nektek. A képeket elkészíthetjük az esküvő napján. És egy másik napra is tehetjük vagy kiegészíthetjük a kreatív fotózást.

Készülődés

A legtöbb esküvőt már az előkészületektől fotózom. Ilyenkor szoktam fényképezni a menyasszonyi ruhát, gyűrűket, a csokrot és a készülődés legjobb mozdulatait. Az első megpillantás (a “first look”) készülhet a készülődés után, vagy a szertartásnál is.

Szertartás

A szertartáson leginkább a háttérből készítem a képeket. Észre sem fogjátok venni, hogy ott vagyok mellettetek néhány méterre a gyűrűhúzásnál. A szertartás után készülnek még fotók a gratulációról, közös fotók a vendégekkel, csokordobásról és sok-sok vidám momentumról.

Esküvői stílus

Minden esküvőnek más-más a stílusa, hangulata. Az esküvő helyszín, a dekorációk, a meghívó, a kiegészítő. Ezek adják azt a pluszt, amitől mindegyik esküvőnek egyedi hangulata lesz a képeimen is.

Lagzi, party

A vacsora után jöhet a tánc, torta, menyasszonytánc, menyecsketánc és a party pillanatainak megörökítése. Általában hajnali 2-ig szoktam fotózni, így minden fontos pillanatról lesz kép az esküvői bulin is. Szeretek különleges fotókat készíteni, ahol a fények egyedi hangulatot adnak a képeknek.

Jegyes-fotózás

Az esküvő előtt egyik hónapban, de akár már az esküvő előtti évben is elkészíthetjük a jegyes fotókat. Ilyenkor egy kedvenc, kényelmes, hétköznapi ruhában érdemes jönni a fotózásra, mintha randizni mennétek. Sétálunk, beszélgetünk és közben fotókat készítünk.

Érdeklődés

Küldj egy érdeklődést esküvői fotózásra és a megadott email címre küldöm az árajánlatomat.

Esküvői fotózás - Érdeklődés

12 év tapasztalat

12 év tapasztalat

Úgy gondolom, hogy az esküvői fotózás nem csak munka és kihívás. Az esküvői fotózás olyan terület, ahol a kreativitás és a látásmód is kiteljesedik. Fotó dokumentációmmal egy történetet mesélek el egy csodálatos napról. Imádok fotókat készíteni meghitt, boldog és romantikus pillanatokról természetes módon.

Egyedi árajánlat

Egyedi árajánlat

Kreatív, modern esküvői fotózás, személyre szabottan. Nem kell megadott csomagok között válogatnod, elég, ha megosztod velem a tervezett esküvő részleteit és személyre szabott esküvői fotózás ajánlatot készítek neked.

Felhő tárhely

Képek a felhőből

Az esküvői fotókat pendrive-on és online felhőből is le tudjátok tölteni. Teljesen zárt rendszerben, a legnagyobb védelem mellett, tökéletes biztonsági mentés. A kedvenc fotóitokat pedig egy külön albumban oszthatjátok meg akikkel szeretnétek.

Kérdések – Válaszok

Néhány kérdés az esküvői fotózással kapcsolatban.

Milyen eseményeket dokumentál egy esküvői fotós?

Szinte mindent, ami az esküvőtök napján történik! Az esküvői fotózás első eseménye általában a készülődés. Itt fotó készül a menyasszonyi ruháról, gyűrűről, cipőről, csokorról, kiegészítőkről. A smink és haj fotókat általában a sminkes és a fodrász után szoktam elkészíteni. Néhány részlet fotó a hajról, sminkelés utolsó pillanatairól. Ezután következik a ruha megkötése vagy cipzározása, fülbevaló, nyaklánc, cipő és néhány közös kép a segítőkkel. A vőlegény készülődése is fontos, de ott csak néhány képet készítek általában, mert sok esetben pár perc alatt kész vagyunk.

A következő fotó már arról szól, amikor a vőlegény meglátja a menyasszonyt. Minden esküvő más és más, ezért általános fotós forgatókönyv nincs. Sok esküvőn már csak a templomban vagy a polgári szertartáson látják meg egymást elsőnek a párok.

A szertartások után készítem el a csoportfotókat és a nagy közös csoportképet is. Előtte a gratulációk alatt készítek képeket a vendégekről. Ezután pedig következik a csokordobás.

A kreatív fotózást, beállított képeket érdemes az esküvő előtti vagy utáni napokban elkészíteni. Sajnos sok esetben nyáron reggel 8 és 20 óra között szeretnék elkészíteni ezeket a képeket a párok. Napos időben ilyenkor a legrosszabbak a fények, nagyon erős, kontrasztos. A nagy hőségben pedig izzadós, amikor senki sem érzi jól magát és ez a fotókon is látszódhat. Ha más időpont nincs a fotózásra, akkor árnyékos részen szoktuk elkészíteni a képeket erdőben és még a vacsora után a szép naplementés fényben készítünk néhányat. Érdemes a naplemente előtt 30 perccel, egészen a naplemente után még 30 percig fotózni a tökéletes kreatív képekért.

Természetesen napos időben is készülhet sok-sok jó fotó. De a legjobb portrékat, részlet fotókat napos időben nyáron a naplemente idejében érdemes elkészíteni.

A vacsora, játék, tánc, tortavágás, buli, menyasszonytánc, menyecsketánc fotózását általában hajnali 2 óráig szoktam fotózni. Így mindenről lesz egy szuper fotó dokumentáció és élmény lesz végig nézni az esküvői képeket.

Mikor és milyen formátumban kapjuk meg az esküvői fotónkat?

A képek válogatása, szerkesztése és az utómunka általában 2-4 hétig tart az esküvői fotózás után. Természetesen már az esküvő után 1-2 napon belül küldök néhány fotót, amit fel tudtok tölteni a közösségi oldalra, el tudjátok küldeni emailben a vendégeknek.

A fotókat JPG formátumban, sRGB színprofillal, teljes utómunkával kapjátok meg: nagy felbontásban (például nyomtatáshoz, poszterhez optimalizálva) és webes felbontásban (közösségi oldalak felületéhez, email küldéshez, webes feltöltéshez optimalizálva).

Egy egész napos esküvő fotózásakor (általában délben 12 órától – hajnali 1-2 óráig) körülbelül 800 darab fotót adok át a következő formátumban:

  • Online letölthető fotók teljesen zárt rendszerből
  • 1db 32GB-os pendrive
  • 1db A4-es prémium minőségű 24 oldalas fotókönyv
  • Webes fotóalbum (egyedi linkkel és jelszóval)
  • Fotófilm az esküvői képekből

Természetesen kérhettek több pendrive-ot, fotókönyvet, fotófilmet, papírképet, egyéb kiegészítőket is az esküvői fotókból. A fotókönyvhöz, webes fotóalbumhoz és a fotófilmhez, ti is kiválogathatjátok a képeket, ha szeretnétek.

Mit csináljunk, ha nem vagyunk hozzászokva a fotózáshoz?

Semmi baj nincs, ha nem vagytok hozzászokva a fotózáshoz! Ez teljesen természetes, sokan csak az esküvőn vesznek részt ilyen fotózáson. Én ezért javaslom mindig, hogy a személyes találkozó után, az esküvő előtt pár hónappal készítsünk egy jegyes-fotózás sorozatot.

A fotózás első részében nem is készítek külön “pózolós” képeket. Utána pedig minden beállításnál segítek és instruállak titeket. Sok fotót már előre megtervezhetünk. Így az esküvőn a kreatív képek készítésekor már nektek sem lesz szokatlan egy ilyen fotózás.

Mikor és hogyan kérjünk árajánlatot?

A részletes árajánlathoz 3 fontos információ szükséges:

  • Mikor lesz az esküvőtök?
  • Hol lesz az esküvőtök?
  • Mettől – meddig szeretnétek fotóst?

A részletes árajánlatkérésnél megoszthatod velem ezeket az információkat. Elég csak a nevedet és email címedet kitölteni, ha éppen nincs időd most megadni ezeket, vagy kényelmetlen az űrlap kitöltése telefonról, esetleg nem tudod még a pontos információkat az esküvőről. Kattints ide a gyorsabb árajánlatkéréshez!

Hol vállalsz esküvői fotózást?

Az egész országban és külföldön is nagyon szívesen fotózom esküvőket.

Esküvői fotózás

Vélemények

Panka és Tibi

Bercit szívből ajánlom bárkinek, aki esküvői fotóst keres! Látszik rajta, hogy imádja, amit csinál, rengeteg energiát tesz bele, ezer ötlet van a fejében és a mi ötleteinkre is 100%-ig nyitott volt. Öröm vele együtt dolgozni, mindig azonnal válaszol, kedves, alázatos, vidám természet és mindenkivel jól kijön. Az esküvői képeink csodálatosak lettek, nem csak tökéletesen szépek, színvilágban is gyönyörűek és kifinomultak, de csodásan visszaadták a legszebb napunk minden élményét; igazán megható újra és újra végignézni őket. Berci nagyon figyelt azokra a kérésekre, amiket előzetesen megbeszéltünk, valamint nem éreztük a beállított képeket sem beállítottnak, elérte, hogy teljes természetességgel tudjunk viselkedni a kamera előtt. Köszönünk mindent ezúttal is!!!

Zsuzsi és Boti

Berci nagyon kedves, rugalmas, segítőkész, munkájára igényes, profi fotós. Könnyű volt vele együtműködni. Kissé tartottunk a beállított fotóktól, de gyönyörű, természetes hatású fotók készültek rólunk. Figyelembe vette a kéréseinket és nagyon sok kreatív ötletet is ajánlott nekünk. Megbízható és könnyű vele a kapcsolattartás! Imádjuk az összes fotót amit készített. Bárkinek szívből merjük ajánlani.

Kriszti és Laci

Egyszerűen imádjuk az esküvői fotókönyvet! Nagyon tetszett, hogy mi választhattuk ki a képeket hozzá. Szuper, hogy az esküvőnk után fantasztikusan gyorsan 2 napon belül megkaptuk a Facebook és Insta képeket. A többi fotóra is csak 6 hetet vártunk, ahogy ezt megbeszéltük és szerződésben is rögzítettük. Csodálatos volt az esküvő, és örülünk, hogy te fotóztad az esküvőnket. Nagyon szívesen ajánlunk majd.

Vera és Gergő

Örülünk, hogy téged választottunk. Nagyon jó érzés volt nekünk, amikor mondtad, hogy ha esni fog az eső, akkor is megoldjuk a fotózást, maximum a jövő héten is leutazol hozzánk, de összehozzuk. Elképesztően király az összes fotó, fantasztikus érzés újra megnézni őket és tényleg baromira jó a hozzáállásod, profi vagy!!! Köszönjük szépen Berci!

Geberle Berci

Geberle Berci vagyok, 12 éve fotózom esküvőket. Úgy gondolom, hogy az esküvői fotózás nem csak munka és kihívás. Az esküvői fotózás olyan terület, ahol a kreativitás és a látásmód is kiteljesedik. Fotó dokumentációmmal egy történetet mesélek el egy csodálatos napról.

A kreatív fotózáson a kötelező pózolásokat gyorsan átugorjuk és az igazi, őszinte nevetést, természetes pillanatokat fotózom. A szertartásokon viszont valószínűleg észre sem veszitek majd, hogy veletek voltam és lefotóztam a legjobb pillanatokat. Szeretem a modern, klasszikus, romantikus, elegáns és időtálló fotókat. Számomra a legnagyobb elismerés az, amikor a párok boldogan és elégedetten nézegetik az átadott fotóimat.

“Készítettem már képeket a Szabadság híd közepén sétáló ifjú párról, majd átugrottunk egy játszótérre is fotózni. Egy másik kedves pár fotózása pedig csónakban, a Városligeti tónál történt. Ez is nagyon izgalmas munka volt.” FotoVideo Magazin: Geberle Berci interjú

Geberle Berci

Árajánlatkérés

Árajánlatkéréssel, bármilyen kérdéssel kapcsolatban, kérlek írj üzenetet nekem vagy érdeklődj a megadott elérhetőségeimen.

Esküvői fotózás - Árajánlatkérés