fbpx

Képek a fotózás után

Ebben a cikkben szeretnék segíteni, hogy kényelmesen és gyorsan tudjátok kiválogatni a legjobb fotókat. 😊

A fotózáson körülbelül 100-200 db fotót készítek. Minden fotózásnál elkészítek 3 db képet fényelve és szerkesztve, így láthatjátok előre milyen a színvilága, fényelése, hangulata a fotóknak. Ezt a 3 szerkesztett képet az „1 – ELSŐ FOTÓK” mappában tudjátok megnézni már a felhőben. 😊

Az összes fotót feltöltöm Google Drive felületre a „2 – EREDETI-ÖSSZES” nevű mappához. Ebből kell kiválasztani nektek 30 db képet. Kérlek ezeket a képeket még ne töltsétek fel, ne használjátok fel! 😊 Ezek a fotók eredeti, szerkesztés nélküli képek: JPG tömörítésben, sRGB színtérben, 5472 x 3648 pixeles felbontásban. Én nagyon szívesen megosztom a páros fotózás, jegyes fotózás, kismama fotózás, családi fotózás, kutyás fotózás, portfólió fotózás, street style és karácsonyi fotózás összes fotóját eredetiben is. Így tényleg azokat a képeket tudjátok kiválasztani, ami szerintetek a legjobb és az összes többi még teljes felbontásban, eredetiben is nálatok lehet. 😊 

A 30 db kiválasztott fotót a megadott „3 – KIVÁLASZTOTT” nevű mappához kell feltölteni vagy átküldeni nekem a fotók sorszámát email-ben, Facebook-on vagy Instagram-on.

Minden fotózás után alaposan és pontosan dolgozom a Geberle Berci Photography színvilága szerint. Fontos, hogy hasonló színvilág és hangulat jöjjön vissza a fotósorozatból, amit a weboldalamon is láttatok. Ez természetesen helyszín, időjárás, ruha, évszak függő. Ugyanazon a helyszínen ugyanis lehet borús idő vagy gyönyörű naplemente egy másik fotózáson, őszi falevelek vagy tavaszi virágok egy másik hónapban, világos vagy sötét ruha. Sosem lesz egyforma egy fotózás, de stílusában és hangulatában szeretném visszaadni azt a minőséget, hanulatot, amit a portfóliómban láttatok. Ezért is küldöm mindig elsőként a 3 szerkesztett fotót előbb. 😊

Google Drive

Az összes fotót Google Drive-on egy teljesen zárt rendszerben a felhőben tárolom. Csak ti fértek hozzá a fotókhoz és mappákhoz a Gmail fiókotokkal. Ha nem vagy annyira ismerős a Google Drive felületen, elakadtál valahol, akkor írj vagy hívj nyugodtan bármikor. 😊

Képek a felhőben

Az első elkészült kedvenc fotóm rólatok
Mappa neve: „1- ELSŐ FOTÓK”

A fotózás után néhány napon belül 3 db fotót kiválasztok, megszerkesztem, fényelem, utómunkázom. Ez az általam választott szerintem 🙃  a legjobb fotó a sorozatból. Ilyen színvilággal, szerkesztéssel, fényelve készítem el a többi képet is később. Az elkészített 3 db fotót az “1 – ELSŐ FOTÓK” nevű mappában találhatjátok a Google Drive-on.

Az eredeti képek
Mappa neve: „2 – EREDETI-ÖSSZES”

Fontosnak tartom, hogy mindenki elégedett legyen a képekkel, ezért nem szeretnék senkit sem megfosztani az összes fotótól. 😃  Ezek a képek az eredeti, teljesen szerkesztetlen fotók. Ehhez kulcsfontosságú egy kölcsönös bizalom a fotós és megrendelő között. Láthatjuk az összes hibát a fotón: rossz beállítás, túlexponálás, alulexponálás, rossz póz, rossz pillanat, stb. Ezért fontos, hogy az eredeti képeket ne használjátok fel a social médiában, weboldalakon. Szeretnélek viszont beengedni a kulisszák mögé titeket, hiszen ti voltatok a modellek és valószínűleg más-más fotó fog tetszeni nektek is. 😊

A kiválasztott képek

Mappa neve: „3 – KIVÁLASZTOTT”

Az eredeti képekből 30 db fotót lehet kiválasztani, amit a legkényelmesebben ehhez a mappához tudtok feltölteni. Ezekről a képekről készül még külön biztonsági mentés nálam is, így akár 1 évig elérheted a felhőből a fotókat. Érdemes persze lementeni a saját számítógépetekre és még onnan 1-2 adathordozóra (pendrive, HDD, SSD) + saját felhőben is például: Google Drive, iCloud, Dropbox tárolni az összes fotót.

A felhasználható, elkészült fotók

Mappa neve: „4 – KÉSZ-SZERKESZTETT”

Itt található a 30 db elkészült és utómunkázott fotó. 🤩 Miután kiválasztottátok a 30 db fotót 1 héten belül elkészítem és feltöltöm a szerkesztett, fényelt és utómunkázott képeket. Ebben a mappában 2 féle mappát is találhattok majd: 2048px és 5000px. A 2048px mappa a social médiában, weboldalakra optimalizált felbontású képeket, az 5000px mappa pedig a nagy felbontású képeket tartalmazza.

Így kezdj neki 8 lépésben

1) Mentsd le a mappa teljes tartalmát saját számítógépre

2) Másold át a teljes mappa tartalmát külön egy pendrive-ra + töltsd fel saját felhőbe is

3) A lementett mappát a számítógépeden nyisd meg! Pontosabban ezt a mappát már a számítógépedre másolt mappát: „2 – EREDETI-ÖSSSZES”.

4) Adj maximális fényerőt kijelződre, érdemes minőségi monitoron válogatni a képeket.

5) Nyisd meg az összes fotót egyszerre és amelyik nem tetszik az töröld ki.

6) Így egyszer gyorsan átnézve valószínűleg le tudtad szűrni 50-80 db fotóra a sok-sok fotót. 🙃

7) Fuss neki újra! Pároddal / barátaiddal / családoddal / munkatársaiddal is akár.

8) Ha sikerült kiválasztani 30 db fotót, akkor egyszerűen csak töltsd fel ezeket a fotókat a Google Drive-ra a megadott „3 – KIVÁLASZTOTT” nevű mappához + írj nekem egy üzenetet, hogy mehet a szerkesztés.

+ 9) Valakinek így a legegyszerűbb 🎉

Ha nem szeretnéd lementeni a fotókat vagy kényelmesebb végig pörgetni a Google Drive felületen, akár csak egy telefonon, akkor tökéletes megoldás, ha a fájl neveket írod ki a kiválasztott képekből. Tehát azoknak a fotóknak a számát, amit kiválasztottál.

Az eredeti fájl név például: GBQ_3664.jpg

Ilyenkor tökéletes, ha egymás alá beírod például:

3664
3691
4287
4289
stb.
stb.
stb.

Egészen 30 fotóig. 😊

Fotó kredit

Nagyon köszönöm előre is, ha dobtok egy megjelölést a social médiában a fotókhoz. 😊

Ha a leírásnál bedobtok egy fényképező emojit-t vagy kiírjátok, hogy fotó: és utána írtok egy @ karaktert majd közvetlenül egyből utána gépelitek Geberle Berci (Facebook) / Berci Geberle (Instagram) akkor kidobja az oldalamat és egy kattintással be is illeszthető a jelölés. Facebook-on: geberleberci Instagram-on: bercigeberle a profilom.

Néhány példa egy Facebook-os jelölésre:

📸 : Geberle Berci
photo: Geberle Berci
Fotó: Geberle Berci
Köszi a fotókat Geberle Berci!

Néhány példa egy Instagram-os jelölésre:

📸 : @bercigeberle
photo: @bercigeberle
Fotó: @bercigeberle
Köszi a fotókat @bercigeberle!

 

Páros fotózás

Kérdések-Válaszok

Mit csináljunk, ha elakadtunk a Google Drive használatban?

Írj nekem vagy hívj fel bármikor! Ha fotózom pár órán belül visszahívlak! 😊

Mit tartalmaz a képek szerkesztése?

Minden kiválasztott fotón a következőket szerkesztem:

Expozíció, kontraszt, színgazdagság, csúcsfények, árnyékok, élesség, vágás, speciális fényelés, apróbb bőrhibák eltüntetése, zavaró foltok, elemek eltüntetése. Social médiára optimalizált fotók exportálása és nagy felbontású képek exportálása.

Át lehet alakítani a fotókat?

Speciális képszerkesztést profi grafikussal készítek el. Ilyenek például: haj eltüntetése / haj hozzáadása, arc átalakítása, testrészek karcsúsítása / csökkentése / növelése, ráncok eltüntetése, bőrhibák eltüntetése, elemek átszínezése, háttér cserélése. 1 db fotó teljes retusálása és átalakítása körülbelül: 5.000-15.000 forint / kép.

Lehet 30 db fotónál többet választani?

Igen! Minden plusz fotó szerkesztése: 1.000 forint / kép.

Mikor kapjuk meg a képeket?

A fotózás után általában 1-2 napon belül feltöltöm az összes eredeti fotót. A 30 db szerkesztett képet pedig a fotók kiválasztása / feltöltése után 1 héten belül küldöm. Ha kiválasztottátok a 30 db fotót, légy szíves írjatok nekem, mert nem kapok automatikus értesítést a feltöltésről.

Megkaphatjuk az eredeti RAW nyers képeket is?

A RAW fotókat nem tudom átadni, mert rengeteg információt tartalmaz a beállításokról, fényképezőgépek és objektívek adatairól, sorozat számairól. Ezeket nem szeretném megosztani senkivel sem. Még a legtöbb professzionális felhasználásra is tökéletes a JPG fájl, esetleg PNG vagy TIFF fájl.

Meddig érhetjük el a képeket?

Google Drive-on 1 évig tárolom a felhőben a képeket. Az összes fotót a „4 – KÉSZ-SZERKESZTETT” fotók feltöltésétől számítva 1 évig érhetitek el. Ezután törlésre kerül a teljes mappa tartalma és az összes mappa is. Mindenképpen töltsétek le az összes fotót + külön másoljátok át pendrive-ra, HDD-re, SSD-re + töltsétek fel saját felhőbe is például: Google Drive, iCloud, Dropbox.

Kérdés

Ha bármilyen kérdésetek, kérésetek van írjatok vagy hívjatok bármikor! Szuper fotó nézegetést és jó kép válogatást nektek! 🤜 🤛  😊