Rendezvény fotózás árak

A rendezvény fotózás árak témában még a rendezvényszervezők sem tudnak pontos számot mondani. Talán azért nincs konkrét információ erről, mert mindegyik rendezvényhez más-más díjazást kalkulálnak a fotósok.

Teljesen más árat adunk például egy sajtótájékoztató fotózására, vagy egy szalagavató fényképezésére. Egy sajtótájékoztató általában 1 órás, körülbelül 10 azonnali fotóra lesz szüksége a szervezőknek, sajtósoknak. Egy ilyen eseményen 30-50 db fotó készül.

Ezeket a képeket a helyszínen is fel tudjuk dolgozni, így összesen 1,5 órát dolgozunk. A szalagavatón viszont, akár 5 órán át is fotózhatunk, ahol már 400-800 db fotót is készíthetünk akár.

A következő napokban pedig jöhet a képek utómunkája, ami szintén több órás elfoglaltságot jelent. Ezért a fotósok weboldalain található rendezvény fotózás árak sokszor változhatnak.

Rendezvény fotózás árak egy átlagos rendezvényen?

Úgy gondolom, hogy egy “átlag” rendezvény fotózás ár, 10.000-20.000 forint / óra körül lehet. Valaki elvállalja a rendezvényt 10.000 forintért, de több napos határidővel küldi a képeket. Maximum kiválogatja és picit feljavítja a képeket, de nem végez rajta több órás utómunkát.

A rendezvény után 4-5 napon belül online letöltheted a fotóit. Valaki külön hozzádob 10.000 forintot a rendezvény fotózás árhoz, ha a rendezvény helyszínén azonnal kell küldeni néhány fotót. Olyan fotóssal is találkoztam már, aki fix 20.000 forint + ÁFA / óra honoráriummal dolgozik az eseményen. Minden fotót megszerkeszt a számítógépén, ha szükséges a rendezvény alatt is küldi a fotókat a sajtósnak.

Rendezvény fotózás árak Budapesten?

90%-ban budapesti rendezvényeket fotózom. Már 5 éve én vagyok a Budapesti Karácsonyi Vásár fotósa. Így decemberben szinte minden hétvégémet a vásárban töltöm. 🙂

Sok emberrel találkozom a forgatagban, akiknek szívesen segítek fotós tippekkel és persze szóba jön a szokásos kérdés: Budapesten milyenek a rendezvény fotózás árak?

rendezvény fotózás árak

Nehéz erre jó választ adni. Ha éppen Párizsban lesz egy divatbemutató fotózás, ami szintén “mondható rendezvénynek”, de ennél azért már bonyolultabb. Szóval: Párizs, divatbemutató, luxus rendezvény.

Simán dolgoznak ott a fotósok 50.000 forint / óra rendezvény fotózás árral. 600 euróért fotóznak ott egy divatbemutatót és ez nem egy durva rendezvény fotózás ár. De térjünk vissza a “valósághoz”. Egy kis vidéki városban a városi eseményeket vagy újságírók, esetleg az újság fotósa vagy talán-talán az önkormányzat saját fotósa készíti. Teljesen más a díjazása (sajnos…) az ottani fotósnak, mint itt Budapesten.

Mindenhol más a rendezvényfotós díjazása

Egyik évben árajánlatot kértek tőlem egy céges születésnapi party fotózására. Szokásos event: vendégek fogadása, köszöntő, beszédek, koccintás, értékelő, vacsora, játék, tortavágás, party. 6 órás volt a rendezvény, kérték, hogy 6 órával kalkuláljak árat a fotózásra.

Budapesttől olyan 15-20 km távolságban volt a rendezvényhelyszín. Kérték, hogy kalkuláljam bele oda-vissza az utazási költségemet is (taxit), de készítsek rendezvény fotós árajánlatot külön arra is, ha a cég sofőrje vinne haza. Már ez kicsit fura volt, ugyanis ezzel olyan 6-7 ezer forintot tudnak spórolni. 😀 Elküldtem az árajánlatomat és pár órán belül felhívtak, hogy egy ez elképesztően sok.

Nekik nincs erre keretük. Ők egy 6 órás rendezvényre összesen 20.000 forintot tudnak fizetni a fotósnak. Azt mondták, hogy valószínűleg az egyik munkatársuk megcsinálja majd, mert mindenki olyat durva rendezvény fotózás árakat írt. Ennél a cégnél ennyit ért egy rendezvényfotós…

Kérj tanácsot a tapasztalt fotósoktól

Persze sajnos a másik oldalon is vannak “rosszak”. 😛 Hallottam már néhány rendezvényszervezőtől, hogy különösen a karácsonyi időszakban a fotósok elképesztő rendezvény fotózás árakat mondtak a rendezvényükre.

Egy 4 órás karácsonyi rendezvényt 80.000 + ÁFA díjazással vállaltak el, 6-8 napos fotó küldéssel. A karácsonyi időszak nekem is elképesztően zsúfolt. Sok esetben nem tudom elvállalni a rendezvényt, mert azzal a többi munkám minőségét csökkenteném.

Érdemes tehát elsőként 1-2 órás rendezvényre elhívni a fotóst. Percek alatt kiderül, hogy mennyire tudtok jól együtt dolgozni a rendezvényen.

Sok rendezvényfotós információt és referencia fotókat töltöttem fel a weboldalamra. Ha még nincs rendezvényfotósod, vagy még több információt szeretnél a rendezvény fotózás árakról, kérlek írj üzenetet nekem.

Ha bármilyen kérdésed van, írj üzenetet nekem.

10 + 12 =