fbpx

Rendezvény fotózás árak

A rendezvény fotózás árak témában még a tapasztalt rendezvényszervezők sem tudnak mindig pontos számot mondani. Talán azért nincs konkrét információ erről, mert mindegyik rendezvényhez más-más díjazást kalkulálnak a fotósok. Ebben a bejegyzésben hiteles, reális és naprakész információkat olvashatsz a rendezvényfotózás árakról.

✍? Rendezvényfotózás | Fotózás

? 2020. szeptember 17.

Mennyibe kerül?

Teljesen más árat adunk például egy sajtótájékoztató fotózására, vagy egy céges rendezvény fényképezésére. Egy sajtótájékoztató általában 1 órás, körülbelül 10 azonnali fotóra lesz szüksége a szervezőknek, sajtósoknak. Egy ilyen eseményen 30-50 db fotó készül. Ezeket a képeket a helyszínen is fel tudjuk dolgozni, így összesen 1,5-2 órát dolgozunk. A céges eseményen viszont, akár több órát vagy több napot is végig fotózhatunk, ahol már 400-1000 db fotót is készíthetünk. A rendezvény utáni órákban pedig jöhet a képek utómunkája, ami szintén több órás elfoglaltságot jelent 1000 fölötti fotó szerkesztésénél. Ezért a fotósok weboldalain található rendezvény fotózás árak sokszor változhatnak.

Rendezvény fotózás árak egy átlagos rendezvényen

Egy rendezvény fotózás ár 5.000 forint és 20.000 forint / óra közötti összeg szokott lenni általában. Valaki elvállalja a rendezvényt olcsóbb díjazással is, de több napos határidővel küldi a képeket. Nincs sok tapasztalata, nincs sok referenciája sem. Maximum kiválogatja és picit feljavítja a képeket, de nem végez rajta utómunkát. Valaki csak kezdő tudással és felszereléssel rendelkezik, ezért is olcsóbb. Egy rendezvény fotózását érdemes profi fotósra bíznod!

Kérj egy rendezvényfotózás árajánlatot!

Rendezvény fotózás árak Budapesten

Leginkább budapesti rendezvényeket fotózom, de szívesen utazom vidéki vagy külföldi rendezvényekre is. Már 5 éve én vagyok a budapesti karácsonyi vásár fotósa. Sok emberrel találkozom a forgatagban, akiknek szívesen segítek fotós tippekkel és persze szóba jön a szokásos kérdés: Budapesten milyenek a rendezvény fotózás árak?

Nehéz erre jó választ adni. Sok esetben helyszín függő is lehet. Ha éppen Párizsban lesz egy divatbemutató fotózás, amit szintén nevezhetünk egy különleges rendezvénynek. A fotósok 50.000 forint / óra rendezvény fotózás árral is dolgozhatnak. 600 euróért fotóznak ott egy divatbemutatót és ez Párizsban nem drága rendezvény fotózás ár. De térjünk vissza Magyarországra!

A legegyszerűbb, ha a meghatározol egy rendezvényfotózás keretet. Ez mindenhol más. Saját vállalkozásod részére szeretnél fotós? Te szervezed a céges rendezvényt és szükségetek lesz egy rendezvényfotósra? Különleges és fontos esemény lesz, amire profi rendezvényfotóst szeretnél? Írd meg a kérdéseidet, elképzeléseidet és szívesen segítek egy részletes rendezvényfotózás árajánlattal.

Mindenhol más a rendezvényfotós díjazása

Egyik évben árajánlatot kértek tőlem egy céges születésnapi party fotózására. Szokásos event: vendégek fogadása, köszöntő, beszédek, koccintás, értékelő, vacsora, játék, tortavágás, party. 6 órás volt a rendezvény. Kérték, hogy összesen 6 órával kalkuláljak árat a fotózásra.

Elküldtem az árajánlatomat és pár órán belül felhívtak, hogy nekik nincs erre most keretük. Ők egy 6 órás rendezvényre maximum 20.000 forintot tudnak fizetni a fotósnak. (Az alap díjazás itt azért minimum 60.000 forint + ÁFA lenne azért.) Azt mondták, hogy valószínűleg az egyik munkatársuk megcsinálja majd ingyen, mert mindenki olyat drága rendezvény fotózás árakat írt. Sajnos ilyen is van, de ezt mind a kettő oldalról el kell fogadni és tiszteletben kell tartani. 

Kérj tanácsot a tapasztalt fotósoktól

Persze sajnos a másik oldalon is vannak “rosszak”. Hallottam már néhány rendezvényszervezőtől, hogy különösen a karácsonyi időszakban a fotósok elképesztő rendezvény fotózás árakat készítettek a rendezvényükre. Egy 4 órás karácsonyi rendezvényt például 200.000 + ÁFA díjazással vállaltak el, 6-8 napos fotó küldéssel, mert egy multinacionális vállalat részére kértek árajánlatot. A karácsonyi időszak nekem is elképesztően zsúfolt. Sok esetben nem tudom elvállalni a rendezvényt, mert azzal a többi munkám minőségét csökkenteném. Érdemes tehát előre lefoglalni a rendezvényfotóst és elsőként 1-2 órás rendezvényre elhívni a fotózni. Percek alatt kiderül, hogy mennyire tudtok jól együtt dolgozni a rendezvényen. Sok rendezvényfotós információt és referencia fotókat töltöttem fel a weboldalamra. Ha még nincs rendezvényfotósod, vagy még több információt szeretnél a rendezvény fotózás árakról, kérlek írj üzenetet nekem. Itt tudod megtekinteni a rendezvényfotózás weboldalamat.

Tetszett a cikk? Hasznosnak, érdekesnek gondolod ezt a blog bejegyzést? Küldd el email-ben vagy oszd meg az ismerőseiddel:

Ha fotósra lesz szükséged, vagy bármilyen kérdésed van, kérlek írj nekem egy üzenetet:

NÉPSZERŰ CIKKEK

Rendezvényfotózás árak
8 hasznos tipp a fotós választásához
Kedvenc reggelizőm 1.0

CÍMKE FELHŐ

SOCIAL MÉDIA

FOTÓZÁSOK

Esküvői fotózás

Esküvői fotózás

Rendezvényfotózás

Rendezvényfotózás

RÓLAM

Geberle Berci

Több mint 10 éve dolgozom fotósként. A következő témákat fotózom: rendezvény, esküvő, sport, színház, tánc, street style, portfólió, kismama, baba, család, étel, ingatlan.