fbpx

Sportfotózás

Professzionális sportfotózás, 10 év tapasztalattal. Sportfotózás, minden egyesület, csapat, iskola, cég, sportoló és szurkoló részére. Sportfotózás profi és amatőr sporteseményen is.

[ess_grid alias="sportfotozas-weboldal"]

Sportfotózás tapasztalat

Az egész országban és akár külföldön is, bátran rám bízhatod a sportrendezvény megörökítését. Sok Világbajnokságon, Európa-bajnokságon, magyar bajnokságon dolgoztam sportfotósként. Célom, hogy a lehető legtöbb sportágat megismerjem és egyre jobb fotókat készítsek.

10 év tapasztalat

Egyedi árajánlat

Lehet csak 1-2 órás, vagy több napos is a sportesemény. Nem kell csomagok között válogatnod. Elég, ha megosztod velem a tervezett sportrendezvény részleteit. Pár percen belül személyre szabott sportfotózás árajánlatot készítek neked, hogy minden elvárásodnak megfeleljen a fotózás.

Egyedi árajánlat

Képek a felhőből

Nem csak a sportban fontos a gyorsaság. Már a sportrendezvény szünetében bármelyik eszközödről, egyedi, jelszavas védelemmel, online letölthetsz néhány képet. A sportesemény után 1-2 órán belül elkészülnek a kiválogatott, szerkesztett és utómunkázott képek.

Képek a felhőből

Sportfotózás

Kérj egy árajánlatot sportfotózásra!

Díjak

Ezüstgerely Művészeti Pályázat
különdíj

Microsoft SkyDrive
I. hely

Google Photography Prize
TOP 100

Országos Diákfotó Pályázat
I. hely

Diák Újságírók Országos Egyesülete
Az év diákfotósa – II. hely

Fotózás

78 fotózott sportrendezvény az elmúlt 10 évben

Világbajnokságok, Európa-bajnokságok hivatalos fotósa

Professzionális Canon és Apple technika

Fotók folyamatos küldése, online a helyszínről

Minőségi sportfotók, pontos határidő

Geberle Berci

Geberle Berci vagyok, egyik kedvenc témám a sportfotózás. Több Világbajnokságon és Európa-bajnokságon is fotóztam már. Az elmúlt években sok féle sporteseményen fényképeztem. Például: úszás, szinkronúszás, labdarúgás, kézilabda. Kosárlabda, röplabda, vitorlásverseny, vízilabda. Műugrás, gyorskorcsolya, műkorcsolya, birkózás, tenisz.

Sportfotózás
Számomra nem csak munka és kihívás a sportfotózása

Nagyon izgalmas a fényképezőgép keresőjében végig követni a sportolókat. Előre kitalálni, hogy mi történik majd a következő másodpercben a sporteseményen. Sok Világbajnokságon és Európa-bajnokságon is dolgoztam az elmúlt években.

Ilyenkor sokkal nehezebb a fotózás, hiszen több ezer szurkolóval együtt én is szorítok a magyar csapatnak és a magyar indulóknak a versenyen. Így még nehezebb csak a sportfotózásra koncentrálni. Nagyon izgalmas, amikor a sportolóktól a valóságban több méterre, a fényképezőgéppel viszont, szinte pár centiméter távolságra érzem magamat.

Fantasztikus érzés így látni, megörökíteni és átélni például a 90. percben szerzett magyar gólt egy válogatott foci meccsen. 400 méter pillangón a célba érkezést az úszáson. Egy hibátlanul végrehajtott mozdulatot a szinkronúszó kűrben. Vagy éppen egy tökéletes szervát a teniszben. Ezért is az egyik kedvenc témám az esküvő és rendezvényfotózás mellett a sportfotózás.

Mindig izgalmas lesz a sport fényképezése

“Cseh László nyerte a férfi 400 méteres vegyesúszás döntőjét. A fényképezőgép keresőjében végig Lacit követtem. Nem láttam a többi versenyzőt. Biztos voltam benne, hogy magyar győzelem lesz. Ezzel a képpel nyertem életem első díját. Az Országos Diákfotó Pályázaton, ahol első helyezést értem el.” – FotoVideó Magazin Interjú: Geberle Berci

Büszke vagyok arra, hogy már több ezer ember látta a sportfotóimat. Élőben a helyszínről vagy TV-ben a sportközvetítések után, szívesen nézik újra és újra a képeimet a sportolók, hozzátartozók, szurkolók és érdeklődők. 2018-tól már nem csak a hivatalos sporteseményeken fotózom. Nagyon sok amatőr bajnokságon, iskolai, céges sporteseményen is dolgozom.

Kövessük egymást a közösségi oldalakon is:

Publikáció

nemzeti-sport-logo
fina-logo
len-logo
nemzeti-sport-logo
emmi-logo
origo-logo
magyar-nemzet-logo
mti-logo

Geberle Berci Fotóalbum

Sportfotózás - Fotóalbum

II. KERÜLET UFC – ÚBV

Sportfotózás - Fotóalbum

FINA World Masters Championships 2017

Sportfotózás - Fotóalbum

Sportfotók 2010-2020 válogatás

Gyakori kérdések

Milyen eseményeket dokumentál egy sportfotós?

Szinte mindent, ami kapcsolódik a sporteseményhez. ?

Fotók készülnek a stadionról, pályáról, bemelegítésről. Közben részlet fotók, portrék, több féle különleges szögből is készítek képeket. Fotózom a csapatok, sportolók bevonulását, köszöntőt, esetleges díjak átadását, kezdőrúgást, kézfogásokat. Ezután pedig a teljes sporteseményt. A játék végén még több érzelmet a sportolókról, edzőkről, természetesen a szabályoknak megfelelően távolról. Képek készülnek még a díjátadóról (ha van díjátadás), illetve a sajtótájékoztatóról, értékelésekről.

Mikor és milyen formátumban kapom meg a sportfotókat?

Nagyobb sporteseményeken, kiemelt rendezvényeken már a félidőben / szünetben is küldök 5-10 db szerkesztett, utómunkázott fotót a versenyről / mérkőzésről a helyszínen. A sportrendezvény végén a sajtótájékoztató után is feltöltök pár képet. A többi fotót pedig a rendezvény után 1-2 órán belül szerkesztve, utómunkázva küldök.

Az összes fotót egyedi linkről, zárt, jelszavas védelemmel bármelyik eszközödről (telefon-tablet-számítógép) egyesével és egyszerre 1 éven át tudsz elérni és letölteni online. Természetesen a sportesemény fotóiból publikus vagy jelszavas fotóalbumot is készítek. Így a képeket kényelmesen bármilyen böngészőből, bármilyen eszközről és még külön iOS és Android applikációból is megtekintheti a csapat, szurkolók, rajongók, ügyfelek.

A fotókat a következő felbontásban és tömörítésben adom át a válogatás, szerkesztés és az utómunka után:

Nagy felbontású fotók: 5000 pixeles felbontás (hosszabbik oldal), JPG fájl, tömörítés, sRGB színprofil, 100 legjobb minőség.

Webes felbontású fotók: 2048 pixeles felbontás (hosszabbik oldal), JPG fájl, tömörítés, sRGB színprofil, 100 legjobb minőség.

Amennyiben a fotókat könyvben, újságban, magazinban, poszteren, egyéb kiadványban is szeretnéd felhasználni, úgy nagy felbontású fotókat: 5000 pixeles felbontás (hosszabbik oldal), TIFF fájl, tömörítés nélkül, RGB színprofil.

Hol vállalsz sportfotózást?

Budapesten, vidéken és külföldön is nagyon szívesen fotózom sporteseményeket. ?  Ha Budapesttől 100 kilométeren belül található a helyszín, akkor a sportrendezvény napján reggel indulok Budapestről.

A távolabbi sporteseményekre általában már a verseny előtti napon megérkezem az előre lefoglalt szállásomra. Ilyenkor a meccs / verseny napján már kényelmesen néhány km-re vagyok induláskor is a rendezvény helyszínétől.

Mikor és hogyan kérjek árajánlatot?

Az árajánlathoz 4 fontos információ szükséges:

– Mikor lesz a sportesemény?
– Hol lesz a sportrendezvény?
– Mettől – meddig szeretnél fotóst?
– Milyen sportágra szeretnél fotóst?

A részletes árajánlatkérésnél megoszthatod velem ezeket az információkat. Elég csak a nevedet és email címedet kitölteni, ha éppen nincs időd most megadni ezeket, vagy kényelmetlen az űrlap kitöltése telefonról, esetleg nem tudod még a pontos információkat a sporteseményről. Kattints ide az árajánlatkéréshez!

Sportfotózás

Árajánlatkérés

Ha most nincs időd kitölteni az adatokat vagy még nem tudod az sportesemény információit. Elég csak egy nevet és egy email címet megadnod. A megadott email címen gyorsabban és kényelmesen fel tudjuk venni a kapcsolatot egymással. Küldd el az érdeklődésedet és egyeztessünk a konkrét részletekről.